Jsme prosperující firma jejíž biotechnologické produkty dosahují špičkové světové úrovně.
Bolesti hlavy, únava, kožní potíže? Tyto příznaky nejsou ojedinělé, ale co za nimi vězí? Stres, přepracování? A co když je to tím, co jíme? Co když každý den máme na talíři něco, co nám škodí, aniž o tom víme?
Přecitlivělost na nějakou potravinu, někdy označovaná jako potravinová intolerance, není patrná hned po požití dané potraviny – na rozdíl od alergií. Obvykle škodí až v odstupu řádově desítek hodin až několika dnů. Nejedná se tedy o alergie, ale má to s nimi něco společného – nevhodnou aktivaci imunitního systému. Pokud trávení řádně nefunguje, může docházet k syndromu zvýšené propustnosti střeva (Leaky gut syndrom). Špatně natrávené bílkoviny a další antigenní látky obsažené v potravě prostupují skrze porušenou střevní stěnu do krevního oběhu, kde způsobují aktivaci imunitních buněk a spouští zánět. Obzvláště pokud jsou dané potraviny konzumovány denně, stimulace imunitního systému je díky tomu nepřetržitá a v těle je neustále přítomen zánět. Ten může mít za následek různé problémy – od únavy, přibírání na váze, přes bolesti hlavy, ekzémy, zahlenění, problémy s klouby, až po závažnější onemocnění jako je Crohnova choroba, psoriáza, či revmatoidní choroby.
To, že tělo reaguje přecitlivěle na některé potraviny, není lehké rozpoznat. Někdy to může znamenat i jen to, že se dlouhodobě neúspěšně snažíme zhubnout, cítíme se unaveni nebo máme problémy s pletí ve formě různých vyrážek či akné. V období dospívání je výskyt akné nejčastěji spojen s hormonálními změnami, ale může být právě umocněn zánětlivou reakcí na nějakou potravinu. Toto jsou pouze ty nejmenší potíže, které nám potravina, na kterou jsme takzvaně přecitlivělí, způsobuje. V průběhu času, pokud potravinu nevysadíme alespoň na nějaký čas ze svého jídelníčku, se problémy mohou zhoršovat, a situace může přejít v celkové zhoršení zdravotního stavu.
Dokonce i zdravý člověk, si může vysazením problémové potraviny z jídelníčku podpořit své zdraví. Test potravinových intolerancí v dnešní době využívá mnoho vrcholových sportovců, a stává se pro ně tak klíčovým nástrojem k vylepšení sportovních výkonů a urychlení regeneračních procesů.
Nabízíme domací test k vyšetření potravinových intolerancí bez nutnosti návštěvy lékaře. Test se provádí z několika kapek krve z prstu.Vše potřebné k odběru vzorku Vám zašleme domů poštou na základě objednávky vyšetření. Výsledek testu obdržíte do několika dnů a z výsledků se dozvíte, na které potraviny máte žádnou, mírnou, střední, nebo silnou reakci. K výsledkům dostanete i podrobný návrh na změnu stravy, připravený na míru.
Pokud test potravinových přecitlivělostí zjistí, že máte na danou potravinu silnou reakci, je vhodné ji na několik měsíců (obvykle 2-3, případně do vymizení problémů) vynechat z jídelníčku naprosto. Poté se k ní můžete vrátit, ale ne ve frekvenci denní konzumace.Pokud test zjistí střední míru reakce, potravinu je dobré zařadit do jídelníčku jen výjimečně, maximálně 2x týdně. Když budete poslouchat své tělo a vynecháte či omezíte doporučené potraviny, bolesti hlavy, kožní potíže a únava zmizí.
Víte, bez jakých potravin by bylo Vašemu tělu lépe? Chci test potravinové intolerance.